Αρνητική τροπή λαμβάνει η δίκη «Πιστόριους» για τον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη που κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013 στο σπίτι του στην Πρετόρια, καθώς την Πέμπτη, ο εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη, ότι η υπερασπιστική του γραμμή στερείται αλήθειας και κάλεσε τη δικαστή να την απορρίψει!

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του διάσημου σπρίντερ, υποστηρίζουν ότι ο Όσκαρ Πιστόριους τους ήταν ένας ευάλωτος και στοργικός σύντροφος, που πυροβόλησε και σκότωσε το 29χρονο μοντέλο κατά λάθος, θεωρώντας πως πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου του βρισκόταν διαρρήκτης.

Η πολύκροτη δίκη εισήλθε στην τελική φάση της, καθώς εισαγγελέας και συνήγοροι παρουσιάζουν τα τελικά επιχειρήματά τους και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την αγόρευση του συνηγόρου του αθλητή, Μπάρι Ρουξ, ενώ στη συνέχεια η δικαστής, Θοκοζίλε Μασίπα, θα αποσυρθεί προκειμένου να εξετάσει την ετυμηγορία της.

Στη διάρκεια της δίκης την Πέμπτη, πρώτος αγόρευσε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Πιστόριους «δόλιο μάρτυρα» που «δεν είπε την αλήθεια», ενώ κατηγόρησε και τους συνηγόρους του αθλητή ότι παρουσίασαν δύο διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές «εντελώς αντιφατικές» και απαίτησε από το δικαστήριο να διαλέξει μόνο τη μία.

Στη Νότιο Αφρική δεν υπάρχουν ένορκοι στις δίκες κι έτσι η πρόεδρος μαζί με τους δύο βοηθούς της θα αποφασίσουν για την τύχη του Πιστόριους.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που διήρκησε 39 ημέρες, κατέθεσαν συνολικά 36 μάρτυρες. Η δίκη διακόπηκε τον περασμένο μήνα και είχε ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου. Στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας 39 ημερών κατέθεσαν 36 μάρτυρες.

Αν ο Πιστόριους κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.

 

source: http://www.star.gr/Pages/Athlitika.aspx?art=239439&artTitle=aporrifthike_i_yperaspistiki_grammi_tou_oskar_pistorious_apo_ton_eisangelea