Όλο τον χειμώνα ονειρευόσουν την στιγμή

που θα βρέχετε αγκαλιά τις πόδια σας στο νερό, θα πίνετε κοκτέιλ και θα αγναντεύετε το ηλιοβασίλεμα. Τώρα όμως, που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ετοιμάζεστε να κουνήσετε το μαντήλι σας στο κλεινόν άστυ, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας για να κυλήσουν ήρεμα και ‘αναίμακτα’ οι ημέρες των διακοπών σας.

Κάτι η συσσωρευμένη κούραση και το άγχος της καθημερινότητας, δεν θέλει και πολύ για να ξεσπάσουν ομηρικοί καβγάδες που θα καταστρέψουν αυτές τις λίγες ημέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς. Μαζί με τις ασκήσεις ηρεμίας, λάβε υπόψη σου και τα παρακάτω:

Μην το παρακάνεις με τις βαλίτσες

Φυσικά και θέλεις μαζί σου το καινούριο clutch που αγόρασες στις εκπτώσεις, όπως επίσης και δύο – τρία (πέντε) επιπλέον σύνολα γιατί δεν ξέρεις τι καιρό θα έχει. Θέλεις επίσης, και τις πλατφόρμες – αυτές που δεν θα βάλεις ποτέ γιατί καλντερίμι και τακούνι δεν πάνε μαζί. Πριν όμως ετοιμάσεις βαλίτσες σαν να πηγαίνεις δύο εβδομάδες στη Νέα Υόρκη, ενώ στην πραγματικότητα πας πέντε ημέρες στα Κουφονήσια, σκέψου τον άμοιρο που θα τις κουβαλάει φορτωμένος μέσα στη ζέστη. Δείξε σύνεση και πάρε μαζί σου όσα πραγματικά χρειάζεσαι. Να είσαι σίγουρη ότι θα το εκτιμήσει.

Καθορίστε από πριν το budget των διακοπών

Για να μην μαλώνετε για το αν θα παραγγείλετε αστακομακαρονάδα ή χωριάτικη, καθορίστε από πριν το ποσό που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε σαν ζευγάρι. Το οικονομικό είναι ένα λεπτό θέμα και σε μία σχέση πρέπει ο ένας να σέβεται το πορτοφόλι του άλλου.

Μην προσκαλείς φίλους χωρίς να το έχετε συζητήσει από πριν

Μπορεί εσύ να χάρηκες μόλις άκουσες ότι ο συνάδελφος από τη δουλειά θα βρίσκεται στη Σαντορίνη το διάστημα που θα είσαι κι εσύ, αλλά μπορεί να μην ισχύει το ίδιο για τον σύντροφό σου, γι’ αυτό μην βιαστείς να οργανώσεις κοινό πρόγραμμα. Ακόμα όμως κι αν πρόκειται για κάποιο κοντινό πρόσωπο (βλέπε τον κολλητό του που μόλις χώρισε), θα πρέπει να είστε και οι δύο σύμφωνοι προτού τον προσκαλέσετε στις διακοπές σας.

Σεβάσου τις προτιμήσείς του

Δεν μπορείς να φανταστείς να πηγαίνεις σε μία παραλία που δεν έχει ξαπλώστρες με στρώμα πάχους 10 εκατοστών, beach bar με lounge μουσική και sushi για τη λιγούρα. Εκείνος πάλι, ονειρεύεται να στήσει μόνος του την ομπρέλα και να βάλει τις μπύρες να παγώνουν στο ψυγειάκι – ό,τι πρέπει μετά την εικοσάλεπτη κατάβαση μέσα από κακοτράχαλα μονοπάτια. Θα πρέπει να τα βρείτε κάπου στη μέση, κάνοντας και οι δύο συμβιβασμούς.

Άφησε πίσω τις ‘κακές’ συνήθειες

Ο καθένας έχει τα ελαττώματά του, αλλά η περίοδος των διακοπών είναι μία καλή ευκαιρία για να τα αφήσετε στην άκρη. Σε ενοχλεί που είναι ακατάστατος; Δεν είναι η ώρα να του κάνεις μαθήματα όταν έχει λίγες ημέρες χαλάρωσης. Αργείς να ετοιμαστείς; Η ισιωτική δεν έχει θέση στη βαλίτσα των διακοπών, αφού τα μαλλιά σου δείχνουν τέλεια μετά τη θάλασσα.

Μην ξεκινάς σοβαρές συζητήσεις με επιθετικό ύφος

«Πότε θα γνωριστούν επιτέλους οι γονείς μας» είναι μία ερώτηση που ο άλλος δεν περιμένει να ακούσει την ώρα που διαβάζει χαλαρός το βιβλίο του. Σίγουρα, οι διακοπές αποτελούν μία καλή αφορμή για να μιλήσετε με ηρεμία για θέματα που σας απασχολούν, αλλά ο τρόπος και το timing έχουν σημασία. Προετοιμάστε κατάλληλα το έδαφος και πείτε όλα όσα σας απασχολούν και έχετε αφήσει στην άκρη λόγω της δύσκολης καθημερινότητας.

kathimerini.gr

source: http://www.eirinika.gr/gr/blog/ygeia/sxeseis/tsakomoi-diakopes.asp