Στο παιδί απαγγέλθηκαν κατηγορίες με βάση τα άρθρα 324

(“Απόπειρα δολοφονίας με πρόθεση ή γνώση”), και 353 (“επίθεση ή εγκληματική βία για την αποτροπή αστυνομικών οργάνων από την επιτέλεση των καθηκόντων τους.”)

Είναι ένα από τα πιο απίστευτα περιστατικά που έχουμε ακούσει ποτέ, αλλά όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, είναι εντελώς αληθινό… Σύμφωνα με την πακιστανική εφημερίδα International News, ένα αγοράκι εννέα μηνών (πιθανότατα το πιο “επικίνδυνο” βρέφος διεθνώς) κατηγορήθηκε ότι ήταν “εμπνευστής σχεδίου δολοφονίας, απειλώντας την αστυνομία και παρεμβαίνοντας στις κρατικές υποθέσεις” του Πακιστάν. Ένα μωρό. Εννέα μηνών.
babyParaksena
Η παράλογη ιστορία ξεκίνησε όταν η πακιστανική αστυνομία διενήργησε επιχείρηση για να συλλάβει ύποπτα κλέφτες καυσίμων. Κατά την επιχείρηση, το μωρό, με το όνομα Μωχαμάντ Μόσα Καν και 35 άλλα άτομα (συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του “κατηγορουμένου”) φέρονται να αντιστάθηκαν και να προσπάθησαν να επιτεθούν σε αστυνομικούς πετώντας τους πέτρες. Πολύ δύσκολα πιστεύουμε ότι το παιδάκι καταλάβαινε τι συνέβαινε, πόσω μάλλον σχεδίασε και συμμετείχε στην επίθεση!
Ωστόσο, βάσει του Πακιστανικού Ποινικού Κώδικα (PPC), στο παιδί απαγγέλθηκαν κατηγορίες με βάση τα άρθρα 324 (“Απόπειρα δολοφονίας με πρόθεση ή γνώση”), και 353 (“επίθεση ή εγκληματική βία για την αποτροπή αστυνομικών οργάνων από την επιτέλεση των καθηκόντων τους.”)
Ο “κατηγορούμενος” τελικά αποφυλακίστηκε με εγγύηση, αλλά οι κατηγορίες εναντίον του δεν αποσύρθηκαν αρχικά, πράγμα που σήμαινε ότι έπρεπε να παραστεί και πάλι σε πακιστανικό δικαστήριο στις 12 Απριλίου. Μετά το διεθνή θόρυβο που προκάλεσε το θέμα όμως, οι κατηγορίες εναντίον του επικίνδυνου βρέφους αποσύρθηκαν, και ο υπεύθυνος αξιωματικός της αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα…