Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός για ένοπλες ληστείες σε διανυκτερεύοντα πρατήρια υγρών καυσίμων των Νοτίων προαστίων

Εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 15-6-2016, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, ένας 22χρονος ημεδαπός για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σε βάρος του, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας και της παραβίασης των περιορισμών διαμονής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 22χρονος κατελήφθη αρχικά από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) στην περιοχή του Νέου Κόσμου να έχει στην κατοχή του σιδερογροθιά και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.

Από την περαιτέρω έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών καθώς και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, προέκυψε ότι ο συλληφθείς από τον περασμένο Απρίλιο, διέπραττε ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, στα Νότια προάστια.

Συγκεκριμένα, εντόπιζε διανυκτερεύοντα πρατήρια και στη συνέχεια με την απειλή όπλου και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε χρήματα από την ταμειακή μηχανή.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών στην Γλυφάδα, στον Άγιο Δημήτριο και στον Άλιμο ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις.

Επιπρόσθετα, ο 22χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε για ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.