Επτανησιακή βραδιά στον Δήμο Ελληνικού Αργυπούπολης

Επτανησιακή βραδιά στον Δήμο Ελληνικού Αργυπούπολης το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης, στα πλαίσια της Ανταλλαγής Πολιτιστικών και Μουσικών Παραδόσεων Δήμου Ελληνικού Αργυπούπολης και Δήμου Λευκάδος που συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδος η ΑΡΕΤΟΥΣΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού Αργυπούπολης και τον Δήμο Λευκαδός.

Επτανησιακές Καντάδες από την Αγιομαυρίτικη Παρέα.

Χορούς από την Λευκάδα από τον Σύλλογο Νυδριού και Περιχώρων “Αλέξανδρος”

Χοροί από τα Επτάνησα Σύλλογος Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδος ΑΡΕΤΟΎΣΑ και ο Λαογραφικός πολιτιστικός Σύλλογος ΛΑΟΠΟΛΙΣ.

Στα πλαίσια της Ανταλλαγής Πολιτιστικών και Μουσικών Παραδόσεων πραγματοποιήθηκε στο Φουαγιέ του Ανοιχτού Θεάτρου Λευκάδας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη εκδήλωση με την οποία ξεκίνησε η Ανταλλαγή Πολιτιστικών και Μουσικών Παραδόσεων Δήμου Ελληνικού-Αργυπούπολης  και Δήμου Λευκάδος. Οι επαφές μεταξύ των δυο δήμων ξεκίνησαν μετά από πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδος “Η Αρετούσα”. Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβε ο Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας κ. Σπύρος Αρβανίτης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κων/νος Δρακονταειδής και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος. Η Δημοτική Χορωδία Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και η Χορωδία “Lefkas Singers” χάρισαν μια ζεστή μουσική βραδιά στους θεατές και απέσπασαν θερμό χειροκρότημα.

 

Δήμος Ελληνικού Αργυπούπολης

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Λευκάδος κ. Αθανάσιος Καββαδάς, οι Αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδος κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ευγήρου Φατούρος Σπύρος, ο Ιερέας της Ευγήρου Πάτερ Δημήτριος, οι εντεταλμένοι δημοτική σύμβουλοι Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Φώτης Ιασωνιδης και ο κ. Λάζαρος Τογρίδης.

Η ανταλλαγή μεταξύ των δύο δήμων συνεχίζεται το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα με την συμμετοχή της Αγιομαυρίτικης Παρέας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νυδριού και Περιχώρων “Αλέξανδρος”, του Συλλόγου Απανταχού Ευγηριωτών Λευκάδας “Η Αρετούσα” και του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Λαόπολις”.

Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί τον Δήμαρχο Λευκάδος κ. Κώστα Δρακονταειδή και το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδος για την άψογη οργάνωση και την θερμή φιλοξενία όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος ενθουσιασμένος περιμένει να ανταποδώσουμε την φιλοξενία στην Αθήνα.