Το πιο λαμπερό φεγγάρι της Γλυφάδας καμάρωνε πάνω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία [photos]

Σήμερα 20 Ιουλίου, κατά την ορθόδοξη παράδοση, η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Προφήτη Ηλία, ο οποίος έζησε και έδρασε τον 9ο π.Χ. αιώνα. Οι ορθόδοξοι, για όσους δεν το γνωρίζουν, δεν εορτάζουν την κοίμηση του, αλλά την ανάληψή του. Επίσης, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο Προφήτης Ηλίας θεωρούνταν ρυθμιστής των καιρικών συνθηκών.

Πολλοί πιστοί την παραμονή πήραν την απόφαση και φέτος, να ανηφορίσουν το μονοπάτι που ξεκινά από την Άνω Γλυφάδα και καταλήγει στον Ναό του Ομβρίου Διός από τη μεριά του Κορωπίου. Ένας μεγάλος ασημένιος δίσκος, το πιο όμορφο φεγγάρι της Γλυφάδας, στεκόταν εκεί ψηλά στο τέλος του φωτισμένου μονοπατιού και μας έδειχνε τον δρόμο.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

photo: facebook.com/giorgos.papanikolaou

|| Ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπαικολάου, με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τα εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, Ορέστη Τσάγκλα και ο δημοτικός σύμβουλος Αιμίλιος Βουγιουκλάκης. Οι οποίοι κάθε χρόνο ανεβαίνουν μέχρι το ξωκλήσι! ||

Όπως όλες οι εκκλησίες του Προφήτη Ηλία  βρίσκονται σε υψόμετρο, έτσι και της Άνω Γλυφάδας. Με ευχάριστη έκπληξη είδαμε πιστούς κάθε ηλικίας να ανηφορίζουν όχι μόνο μέχρι το παρεκκλήσι, αλλά και μέxρι το ξωκλήσι του Προφήτη. Οι περισσότεροι βέβαια κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το παρεκκλήσι, όπου άναψαν κεράκια και προσκύνησαν.

Αλλά υπήρξαν και μερικοί που έπεσαν και τραυματίστηκαν δυστυχώς. Ευτυχώς όμως που ήταν εκεί, όπως κάθε χρόνο, και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες Γλυφάδας. Οι εκπαιδευμένοι ανάλογα και έμπειροι εθελοντές, μετέφεραν με ασφάλεια σε φορεία τους τραυματισμένους, από το ξωκλήσι, έως κάτω το παρεκλήσι. Εκεί τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και μετά τους παρελάμβανε το ΕΚΑΒ.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

|| Υπό το “άγρυπνο μάτι” πάντα του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Εσόδων και Διοικητικού, καθώς και προέδρου των Εθελοντών Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Γλυφάδας, Στέλιου Θεοδοσόπουλου. ||

Μερικές πολύτιμες συμβουλές για μια ασφαλή “ανάβαση” και κυρίως “κατάβαση” που είναι και η πιο δύσκολη, χωρίς ατυχήματα:

 1. Προσπαθήστε να μην ανεβαίνετε μόνος, εάν δεν είστε απόλυτα υγιής.

 2. Ανεβείτε μόνο αν είστε υγιής.

 3. Φοράτε κατάλληλα αθλητικά παπούτσια.

 4. Κρατάτε αποστάσεις από τυχόν προπορευόμενους, στα δύσκολα σημεία της διαδρομής.

 5. Περπατάτε αργά και προσεκτικά.

 6. Ακούτε τις συμβουλές και τις παραινέσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής, της Δασικής Υπηρεσίας και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας.

 7. Προμηθευτείτε ένα μπαστουνάκι ή μια μαγγούρα, όπως βλέπετε να κάνουν και άλλοι.

 8. Φοράτε παντελόνια μακριά ή φόρμα, για να μην σας γρατζουνάνε τα αγκάθια, ή σε περίπτωση που γλυστρίσετε, να είναι προστατευμένα τα κάτω άκρα σας.

 9. Αν νοιώσετε κάποιο έντονο πόνο ο οποίος δε λέει να σας αφήσει, είναι καλύτερα να σταματήσετε και να ζητήσετε βοήθεια.

 10. Να έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.

 11. Μην πιέζετε οριακά το σώμα σας, αν δεν αντέχετε αυτή τη φορά. Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, θα είναι πάντα εκεί για να σας δεχτεί.

profitis-ilias-glyfada-16-7

Γλυφάδα - Πρ. Ηλία

profitis-ilias-glyfada-16-6

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!