Τούρκοι Χάκερ χτυπάνε την Ευρώπη

Θύμα των χάκερ το υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας, το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, το περιοδικό Forbes, η διεθνής αμνηστία, αλλά και το προφίλ του πρώην Γάλλου πρωθυπουργού Αλάν Ζιπέ. Το μήνυμα τους έκανε λόγο για “ναζιστική Γερμανία και Ολλανδία”

Λευτέρης Σαββίδης

 

Χάκερ

|| Ο λογαριασμός του γαλλικού υπουργείου οικονομικών κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης ||

Μαζική επιχείρηση πειρατείας λογαριασμών στο twitter έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης, με στόχο επίσημους λογαριασμούς κυβερνητικών οργανισμών και πολιτικών στη Γαλλία, αλλά και μέσων ενημέρωσης σε ΗΠΑ και Βρετανία. Αναρτώντας υβριστικά hashtags με αναφορές στη “ναζιστική Γερμανία και  Ολλανδία”, οι χάκερ από την Τουρκία (εκτός φυσικά και αν πρόκειται για προβοκάτσια) άλλαξαν και τις φωτογραφίες των προφίλ, αντικαθιστώντας τες με εικόνες της τουρκικής σημαίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως “Δούρειος Ίππος” για την κυβερνοεπίθεση φαίνεται πως υπήρξε εφαρμογή μέτρησης δεδομένων στο twitter που έχει έδρα την Ολλανδία.

Η χρονική στιγμή της επίθεσης Τούρκων χάκερ, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς οι σχέσεις της Ευρώπης με την Άγκυρα βρίσκονται στο ναδίρ με εκατέρωθεν απειλές και υποτιμητικές δηλώσεις. Η αντιπαράθεση με την Ολλανδία, που σήμερα προσέρχεται στις κάλπες με ενδεχόμενο να αναδείξει για πρώτη φορά πρώτη δύναμη ένα ξενοφοβικό, αντιισλαμικό κόμμα, γενικεύτηκε με μια σειρά από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στο στόχαστρο Ερντογάν βρέθηκε κατά κύριο λόγο πέραν της Ολλανδίας, η Γερμανίας, με τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει παραλληλισμό με το ναζιστικό καθεστώς που κυβέρνησε τη χώρα και την οδήγησε στον Β’ ΠΠ. Άλλωστε και το κείμενο που αναρτήθηκε στα προφίλ των λογαριασμών αυτών αφορούσε την ένταση μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας που κλιμακώθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με σαφείς αναφορές τόσο στις χώρες αυτές, όσο και στο δημοψήφισμα.

Οι χάκερ άλλαξαν τη φωτογραφία τοίχου των χρηστών, τοποθετώντας στη θέση της μια σημαία της Τουρκίας ενώ στην ανάρτηση που ανέβασαν είχαν προσθέσει το σύμβολο της σβάστικας και hashtag που ανέφερε “ναζιστική Γερμανία” και “ναζιστική Ολλανδία”, ενώ το υπόλοιπο μήνυμα γραμμένο στην τουρκική γλώσσα αναφερόταν στο δημοψήφισμα της 16ης Απρίλη και παρέπεμπε σε κάποιο βίντεο. “Μια σφαλιάρα για εσάς από τους Οθωμανούς. Τα ξαναλέμε στις 16 Απριλίου. Μάθετε τούρκικα προκειμένου να καταλάβετε”.

see more