Η υποψήφια της ΝΔ στην Β΄ Αθήνας Άννα Καραμανλή

σε συνέντευξη της στο Real.gr κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα, καθώς όπως λέει κρατά ως «επτασφράγιστο μυστικό το plan B» και τονίζει πως εκείνο που φοβάται, στο ενδεχόμενο διακυβέρνησης της χώρας από τον Α. Τσίπρα, είναι το «ατύχημα».

«Μην συμβεί δηλαδή πάνω στην τρέλα του μεγαλείου από τη μία και την τιμωρητική μανία από την άλλη , ένα ελληνικό ατύχημα προς γνώση και συμμόρφωση» σημειώνει χαρακτηριστικά η Άννα Καραμανλή.

Παράλληλα δηλώνει αισιόδοξη για νίκη της ΝΔ στις εκλογές «Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν: Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτά πρέπει να γίνουν, αυτά αντέχει η οικονομία , αυτές είναι οι πραγματικές κι όχι οι ψεύτικες προοπτικές μας».

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Πιστεύετε πως το κλίμα αλλάζει; Το ποσοστό συσπείρωσης αυξάνεται;

Ασφαλώς αυξάνεται, θα σας έλεγα εντυπωσιακά κι αυτό το ζει όποιος μιλάει καθημερινά με κόσμο, όποιος νιώθει πολιτικά το κλίμα το οποίο ναι, επίσης αλλάζει. Ο κόσμος δεν ήθελε πρόωρες εκλογές ήθελε συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Επίσης δεν ήθελε νέες περιπέτειες, θέλει να τελειώσει αυτή η οδυνηρή περιπέτεια που ζει έξι χρόνια τώρα. Να επιστρέψει σταδιακά στην οικονομική και κοινωνική θα σας έλεγα ομαλότητα.

• Πιστεύετε πως στην περίπτωση που αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα βγει εκτός ευρωζώνης;

Αυτό το γνωρίζει μόνον ο κ Τσίπρας και το πολύχρωμο οικονομικό του επιτελείο. Αν βέβαια συμφωνήσουν ποτέ στο τι ακριβώς θα κάνουν, πώς ακριβώς θα χορέψουν πεντοζάλι οι αγορές και ποιό ακριβώς είναι το επτασφράγιστο μυστικό του plan B . Για να σοβαρευτούμε όμως, εγώ φοβάμαι μόνον το «ατύχημα». Μην συμβεί δηλαδή πάνω στην τρέλα του μεγαλείου από τη μία και την τιμωρητική μανία από την άλλη, ένα ελληνικό ατύχημα προς γνώση και συμμόρφωση

• Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την ΝΔ ότι κινδυνολογεί προκειμένου να εκφοβίσει τους ψηφοφόρους.

Με συγχωρείτε, αν εσείς μου προτείνετε να πάμε μια βόλτα με ένα μικρό μονοκινητήριο αεροπλάνο, κι αρχίσετε να μου λέτε ότι θα διασχίσουμε την Μεσόγειο και μετά τον Ατλαντικό, ότι θα μας ανεφοδιάζουν με καύσιμα στον αέρα, ότι δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτε απολύτως, ότι οι καταιγίδες μπλοφάρουν, ότι η μηχανή αντέχει κι ότι έχετε plan b αλλά όχι αλεξίπτωτα για να σωθούμε, εγώ θα κινδυνολογώ αν πω ότι μάλλον θα σκοτωθούμε;

• Τα διλήμματα που θέτει η ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο εκτιμάτε ότι επηρεάζουν τους ψηφοφόρους;

Ασφαλώς διότι ερωτήματα και διλήμματα έχουν και οι ίδιοι οι πολίτες. Εσείς δεν έχετε ερωτήματα για τα βασικά; Τι θα συμβεί αν… Πού θα βρεθούν τόσα δις… Πώς θα έρθει ανάπτυξη χωρίς επενδυτές… Ποιοι νέοι φόροι θα μπουν… Αυτό που εγώ διακρίνω είναι μια διαφορετική πια προσέγγιση. Δεν με ρωτούν όπως το 2012 «τι θα κάνετε εσείς» αλλά με ρωτούν «τι θα γίνει με την Ελλάδα» με ρωτάνε «θα τελειώσουμε επιτέλους;». Βλέπω δηλαδή μια κούραση και μια ανησυχία ίσως και φόβο μη χρειαστούν άλλα τόσα χρόνια ξανά από την αρχή.

• Γιατί η ΝΔ είναι η επιλογή της αλήθειας και της σταθερότητας και δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Η κυβέρνηση δεν έκανε λάθη; Εσείς ήσασταν από τους βουλευτές που είχατε ασκήσει σκληρή κριτική στον υπουργό Οικονομικών.

Να ξεκινήσω από το τελευταίο. Ο ΕΝΦΙΑ ήταν για τη Νέα Δημοκρατία ο «Τάφος του Ινδού» και ναι άσκησα κριτική γιατί δεν μπορεί κανείς να φορολογεί τα ακίνητα, με βάση πόσα του λείπουν από τα Ταμεία. Αυτό δεν είναι φορολογία είναι χαράτσι. Λοιπόν αυτό το λάθος, τους λάθος συντελεστές στις λάθος αντικειμενικές αξίες εμείς, δηλαδή όχι εμείς η ΝΔ αλλά ο κ Στουρνάρας, το ονόμασε δίκαιο φόρο. Τέλος πάντων υπάρχει δέσμευση ότι θα επανεξεταστούν οι παράμετροι του ΕΝΦΙΑ.

Τώρα εμείς δεν διεκδικούμε το αλάθητο του πολιτικού Πάπα, αλλά πετύχαμε σε δυόμισι χρόνια πολλά περισσότερα απ όσα και οι ίδιοι οι δανειστές μας περίμεναν. Και ναι, λέμε την αλήθεια. Την είπε και το 2009 ο Κώστας Καραμανλής και τώρα ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν : Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτά πρέπει να γίνουν, αυτά αντέχει η οικονομία, αυτές είναι οι πραγματικές κι όχι οι ψεύτικες προοπτικές μας. Για τη σταθερότητα πάλι, δεν το συζητάω. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί προεκλογικά με τις συνιστώσες και τους εν δυνάμει συμμάχους του. Θα εγγυηθεί τη σταθερότητα της χώρας;

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=382138&catID=1